งานวิจัยที่นำไปใช้ประโยชน์

Fruitorin

Partner: Waiting for up-scale production and commercialization

About research: Fruitorin is a condiment in the same category as mirin, the rice wine used as a condiment in Japanese cuisine. However, Fruitorin is produced via fruit juice fermentation, and this allows for a greater variety and formulations to be produced than rice wines like mirin. The products can be used as cooking wine, salad dressing, flavor enhancer and food coloring in many savory dishes and desserts. Moreover, specific Fruitorin formulations can be used to marinate meats, where it functions as a meat tenderizer and flavor enhancer. Since the raw materials of these products are diverse and abundant and the processing technology is relatively simplified, then new products in this production line can be continuously developed. For further information, please contact Assoc. Prof. Cheunjit Prakitchaiwattana (pcheunjit@gmail.com).

Chula’s encouragement and support for research is excellent for teachers, students, and the public.

Associate Professor Dr. Suchana Chavanich Faculty of Science, Chulalongkorn University

This website uses cookies to personalize content, provide the best user experience, and improve Chula website services.

Privacy Preferences

ท่านสามารถเลือกการตั้งค่าคุกกี้โดยเปิด/ปิด คุกกี้ในแต่ละประเภทได้ตามความต้องการ ยกเว้น คุกกี้ที่จำเป็น

Accept All
Manage Consent Preferences
  • คุกกี้ที่จำเป็น
    Always Active

    ประเภทของคุกกี้ที่มีความจำเป็นสำหรับการทำงานของเว็บไซต์ เพื่อให้คุณสามารถใช้เว็บไซต์ได้อย่างเป็นปกติ ท่านไม่สามารถปิดการทำงานของคุกกี้นี้ในระบบเว็บไซต์ของเราได้

  • คุกกี้เพื่อการวิเคราะห์

    คุกกี้ประเภทนี้จะทำการเก็บข้อมูลพฤติกรรมการใช้งานเว็บไซต์ของคุณ โดยมีจุดประสงค์คือนำข้อมูลมาวิเคราะห์เพื่อปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้มีคุณภาพ และสร้างประสบการณ์ที่ดีกับผู้ใช้งาน เพื่อให้เกิดประโยชน์สูงสุด หากท่านไม่ยินยอมให้เราใช้คุกกี้นี้ เราอาจไม่สามารถวัดผลเพื่อการปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้ดีขึ้นได้
    Cookies Details

Save