CU News

The 1st Society of Asian Food Studies Conference – Plant-based Diets: Tradition of Asian Food and the Future of the World 

The 1st Society of Asian Food Studies Conference – Plant-based Diets: Tradition of Asian Food and the Future of the World 

The Institute of Thai Studies, Chulalongkorn University, organized the 1st Society of Asian Food Studies Conference – PLANT-BASED DIETS: TRADITION OF ASIAN FOOD AND THE FUTURE OF THE WORLD on August 17, 2024, at Umpai Sucharitkul meeting room, Faculty of Education, Chulalongkorn University. Prof. Dr. Wilert Puriwat, Acting President of Chulalongkorn University, gave an opening speech.  

Prof. Dr. Wilert Puriwat, Acting President of Chulalongkorn University
Prof. Dr. Wilert Puriwat
Acting President, Chulalongkorn University

This conference is a result of the establishment of The Society of Asian Food Studies, in conjunction with The Committee of Asian Food Study Conference. The purpose is to create a platform for disseminating and exchanging knowledge about food culture in Asia, particularly focusing on issues related to plant-based diets, which is a growing consumption trend. This event also serves to promote the role of The Society of Asian Food Studies, as well as creates a platform for knowledge exchange among academics and strengthens the academic network in Asian food culture. This initiative supports Chulalongkorn University’s strategic goal of becoming an internationally recognized source for disseminating knowledge at a global level. 

The 70 participants were both Thai and foreign researchers, especially those from the People’s Republic of China and Japan.  

The conference received excellent cooperation from the Institute of Biotechnology and Genetic Engineering, Chulalongkorn University, The Center for Gastronomic Arts and Sciences, Ritsumeikan University, in Japan, and the Zhejiang Merchant Institute of Zhejiang Gongshang University in the People’s Republic of China. 

Chula’s encouragement and support for research is excellent for teachers, students, and the public.

Associate Professor Dr. Suchana Chavanich Faculty of Science, Chulalongkorn University

This website uses cookies to personalize content, provide the best user experience, and improve Chula website services.

Privacy Preferences

ท่านสามารถเลือกการตั้งค่าคุกกี้โดยเปิด/ปิด คุกกี้ในแต่ละประเภทได้ตามความต้องการ ยกเว้น คุกกี้ที่จำเป็น

Accept All
Manage Consent Preferences
  • คุกกี้ที่จำเป็น
    Always Active

    ประเภทของคุกกี้ที่มีความจำเป็นสำหรับการทำงานของเว็บไซต์ เพื่อให้คุณสามารถใช้เว็บไซต์ได้อย่างเป็นปกติ ท่านไม่สามารถปิดการทำงานของคุกกี้นี้ในระบบเว็บไซต์ของเราได้

  • คุกกี้เพื่อการวิเคราะห์

    คุกกี้ประเภทนี้จะทำการเก็บข้อมูลพฤติกรรมการใช้งานเว็บไซต์ของคุณ โดยมีจุดประสงค์คือนำข้อมูลมาวิเคราะห์เพื่อปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้มีคุณภาพ และสร้างประสบการณ์ที่ดีกับผู้ใช้งาน เพื่อให้เกิดประโยชน์สูงสุด หากท่านไม่ยินยอมให้เราใช้คุกกี้นี้ เราอาจไม่สามารถวัดผลเพื่อการปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้ดีขึ้นได้
    Cookies Details

Save