รู้จักจุฬาฯ
การบริหาร
อัตลักษณ์มหาวิทยาลัย
Green University
Sustainability
ติดต่อจุฬาฯ
บริจาคให้จุฬาฯ
หลักสูตร
การสมัครเข้าศึกษา
หน่วยงานการศึกษา
บริการนิสิต
บริการวิชาการ
บริการทางการแพทย์
บริการตรวจวิเคราะห์คุณภาพ
สารสนเทศและการสื่อสาร
พื้นที่สร้างสรรค์
ข่าวสารและความเคลื่อนไหว
วารสารจุฬาฯ
สาระความรู้
Duration
Chulalongkorn University
+66 2218 1116nutrition.dietetics.chula@gmail.com
The Faculty of Allied Health Sciences at Chulalongkorn University fully recognizes the great demand for the bachelor’s degree curriculum in nutrition and dietetics in Thailand. Now, the faculty offers an intensive master’s degree program in food and nutrition for professionals and scientists. It is the first graduate program in food and nutrition taught entirely in English in Thailand.
The Master of Science (M.Sc.) program offers opportunities to deepen knowledge and understanding of the food and nutrition field through research in three fields of study:
Our curriculum focuses on producing graduates who are knowledgeable in integrated nutritional sciences with an application of modern technology in the scientific analysis and research to apply the know-how in everyday life as well as promote accurate knowledge in food and nutrition to benefit the society and the country as a whole. Our graduates are also taught morals and ethics in conducting themselves as conscientious professionals.
The research interests of our graduate faculty encompass many different aspects of nutrition including experimental, clinical, health, human, animal models, and food development.
Graduates of Food and Nutrition will be qualified to work as clinical nutritionists, nutrition counselors, directors of food and nutrition, nutrition and family health coordinators, product specialist, research scientist, and more. Our students are widely sought after in the corporate world and institutions and receive high priorities among recruiters.
SAlso, to provide opportunities for fostering meaningful relationships and networking, as well as broadening of experience for our students, we offer a Student Exchange Program and Overseas Study Trips. Food and Nutrition students can spend time abroad as an exchange student, or travel with study tours arranged by the Program while fulfilling some requirement courses. For more information, visit our website here. Students will also benefit from a strong alumni relationship which will prove beneficial in their career.
Upon completion of the master’s degree in food and nutrition, graduates will be qualified to work as clinical nutritionists, nutrition counselors, directors of food and nutrition, nutrition and family health coordinators, product specialist, research scientist, and more.
Total credits: 36.
Duration of study: 2 academic years (maximum 4 academic years).
Application for new students usually takes place in November (first round) and March (second round). Please contact the program office for specific dates. For Thais, applicants can apply online at the Chulalongkorn Graduate Admission website. A non-refundable application fee of 500 THB is required.
Please note that applications will be rejected if the required scores are not reported in our online system on the application date. Therefore, please make sure your scores are reported in our online system before starting your application.
Applicants must
NOTE: For graduates of a two-year diploma degree or equivalent who then continued their undergraduate studies before obtaining a bachelor’s degree must also submit their detailed transcript.
Scientific analytical written exam. Please contact our program office or check our website for an up-to-date schedule.
Please contact our program office or check our website for up-to-date schedule and interview processes.
The Food and Nutrition program is run on a semester basis: the first semester from August – December; and the second semester from January – May.
254 Phayathai Road, Pathumwan, Bangkok 10330 Thailand
Tel+66 2218 1116
Emailnutrition.dietetics.chula@gmail.com
Websitehttps://www.ahs.chula.ac.th/ahs-chula/clinical-chemistry.php?id=3
Facebookhttps://www.facebook.com/NutritionDietetics.CU/
จุฬาฯ มีลักษณะของความเป็นพี่น้อง ความอบอุ่น เป็นสังคมที่อยากอนุรักษ์ไว้ ศาสตราจารย์ เภสัชกรหญิง ดร.พรอนงค์ อร่ามวิทย์ คณะเภสัชศาสตร์ จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
จุฬาฯ มีลักษณะของความเป็นพี่น้อง ความอบอุ่น เป็นสังคมที่อยากอนุรักษ์ไว้
ศาสตราจารย์ เภสัชกรหญิง ดร.พรอนงค์ อร่ามวิทย์ คณะเภสัชศาสตร์ จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
เว็บไซต์นี้ใช้คุกกี้ เพื่อมอบประสบการณ์การใช้งานที่ดีให้กับท่าน และเพื่อพัฒนาคุณภาพการให้บริการเว็บไซต์ที่ตรงต่อความต้องการของท่านมากยิ่งขึ้น ท่านสามารถทราบรายละเอียดเกี่ยวกับคุกกี้ได้ที่ นโยบายการคุ้มครองข้อมูลส่วนบุคคล และท่านสามารถจัดการความเป็นส่วนตัวของคุณได้เองโดยคลิกที่ ตั้งค่า
ท่านสามารถเลือกการตั้งค่าคุกกี้โดยเปิด/ปิด คุกกี้ในแต่ละประเภทได้ตามความต้องการ ยกเว้น คุกกี้ที่จำเป็น
ประเภทของคุกกี้ที่มีความจำเป็นสำหรับการทำงานของเว็บไซต์ เพื่อให้ท่านสามารถใช้เว็บไซต์ได้อย่างเป็นปกติ ท่านไม่สามารถปิดการทำงานของคุกกี้นี้ในระบบเว็บไซต์ของเราได้
คุกกี้ประเภทนี้จะทำการเก็บข้อมูลพฤติกรรมการใช้งานเว็บไซต์ของท่าน โดยมีจุดประสงค์คือนำข้อมูลมาวิเคราะห์เพื่อปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้มีคุณภาพ และสร้างประสบการณ์ที่ดีกับผู้ใช้งาน เพื่อให้เกิดประโยชน์สูงสุด หากท่านไม่ยินยอมให้เราใช้คุกกี้นี้ เราอาจไม่สามารถวัดผลเพื่อการปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้ดีขึ้นได้ รายละเอียดคุกกี้